Single Blog Title

This is a single blog caption
FormularA1 - recunoastere obligatorie in tara gazda

Tara gazda este obligata sa recunoasca formularele A1 valabile

Unul dintre avantajele majore ale detinerii unui formular A1 (fost E101) este opozabilitatea acestuia fata de autoritatile competente ale oricarei tari membre UE.

Pentru a ilustra acest lucru vom prezenta urmatorul studiu de caz, bazat pe o situatie reala:

Angajatul M.R este detasat de angajatorul sau din Romania pentru a desfasura activitati in domeniul amenajarilor interioare in Germania. La o verificare de rutina a actelor muncitorilor de lalocul prestarii activitatii, inspectorii germani au concluzionat ca formularul A1 (fostul formular E 101) emis de autoritatile romane si prezentat de MR nu este valabil. In consecinta, pentru salariatul M.R angajatorul german la care acesta era detasat ar fi trebuit sa achite contributiile de asigurari sociale in Germania.

In urma contestatiei facute de angajatorul din tara de destinatie, autoritatile germane au recunoscut opozabilitatea formularului A1 emis de Romania.

Potrivit legislatiei europene, autoritatile din tara de destinatie nu sunt in masura sa stabileasca validitatea documentelor legate de detasarea lucratorilor dintr-o alta tara membra UE. Doar tara de origine (tara in care lucreaza in mod normal) poate declara un formular invalid. Odata clarificat acest lucru, autoritatile germaneĀ  au renuntat la decizia de a-l obliga pe angajatorul german la care M.R. era detasat, sa achite contributiile sociale pentru acesta,pe toata durata detasarii.

Aveti nevoie de Formulare A1? Completati formularul de mai jos si va contactam in maximum 24 de ore.

    Numele (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Atentionare: Datorita volumului ridicat de cereri nu vom putea prelua pentru o perioada limitata de timp solicitarile primite din partea PFA-urilor, Intreprinderilor Individuale precum si ale societatilor comerciale care au mai putin de 2 angajati.